pondělí 9. ledna 2017

Mišpule japonská

Když jsem se procházel po chorvatském Splitu, všiml jsem si na jednom náměstíčku tří stromů, na kterých byly plody, vypadající až „podezřele . V Izraeli jsme na tržnici narazili na ovoce, které jsme neznali. Původně jsme mysleli, že jsou to meruňky, barvu mělo téměř totožnou, ale tvar byl . Stálezelený stromek s okrasnými plstnatými listy je znám také pod názvy mišpule japonská , lokvát či bibas. Plody jsou známé jako lokvát nebo japonské mišpule či jako čínská nebo japonská švestka.


Mišpule japonská , jinak zvaná také lokva, je ovoce se šťavnatou sladkokyselou dužinou příjemně natrpklé chuti. Lidové pojmenování „ japonská mišpule “ se používá pro strom lokvát japonský a jeho . Tato rostlina z čeledi Růžovitých má v době květu velmi vonné bílé až . Využití, léčivá rostlina. Umístění, skleník mírného pásu . Lokvát (Loquat, Bibas, Japonská mišpule ). Uložit do Oblíbených. Eriobotrya japonica - lokvát japonský, mišpule japonská. Pěstuje se pouze jeden druh, v Japonsku a Číně teké některé prošlehtěné kultivary.


Prodejte snadno a rychle na Bazoši. Přes půl milionů uživatelů za den. Najděte co potřebujete ve Vaší kategorii.


Vítejte na online obchodním portálu Fruugo, kde naleznete obrovské množství produktů za skvělé ceny: krása, zdraví, sport, móda, elektronika, domov, zahrada. Chjo Ivo, děláš chutě! Právě začínají v subtropech dozrávat, neviděli jste už někdo plody na pultech? Kulatá malvice mišpule japonské se šťavnatou nažloutlou dužinou má sladkokyselou chuť a vysoký obsah betakarotenu.


Z minerálních látek obsahuje ve vyšším . Lze již tedy s jistotou říct, že mišpule se zde již cítí jako doma a velmi dobře se jí daří i. Existuje mišpule japonská (viz. obrázek) a mišpule německá (viz. popis). Mespilus japonica Thunb. Crataegus bibas Lour. Dobrý den, chtěl bych se zeptat dáváte toto ovoce někdo papouškům a jádra z něj?


Děkuji za slušné odpovědi. Bohužel se nám nepodařilo najít produkt mišpule japonská. A jak mišpuli , která sice pochází z jižních krajů, ale u nás má tradici již mnoho staletí, pěstovat? Rosaceae (růžovité) pocházející ze .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky