středa 18. ledna 2017

Lipový květ sirup

Z lipového květu si můžeme vyrobit i sirup pro přípravu lahodné . Vydejte se pro lipové květy a pak z nich doma udělejte limonády, sirupy nebo třeba vlastní med. Včely potřebovat nebudete. LIPOVÝ SIRUP POTŘEBNÉ PŘÍSADY Květy lípy, kg cukru, šťáva ze citronů, kyselina citronová 50g. Oba recepty jsou velmi snadné!


Patří k nejoblíbenějším nápojům při chřipce a nachlazení.

Nasbírané květy ale můžeme zpracovat i . Sirup z květů bezu nebo lípy. Jaro nastartovalo na plný plyn a po deštivém období všude kvetou lípy a černý bez. Příprava domácího lipového sirupu se nijak neliší od výroby jiných bylinných sirupů. Každým rokem si tvořím zásobu lipového květu , kterou využívám hlavně v období nachlazení a chřipek. Od známého čaje, po již méně známý sirup či olej.


Lipový květ bylinný sirup - Farmářský ve skle. Složení: cukr, bylinný extrakt 4 (voda, sušené květy lípy (), regulátor kyselosti: kyselina citronová).

Uchovávání: Skladujte v temnu při. LIPOVÝ SIRUP Květy lípy, kg cukru, šťáva ze citronů, kyselina citronová 50g Květy lípy natrháme za plného květu a naplníme volně 4-litrovou sklenici nebo . Je bohatý na silice, flavonoidy, glykosidy, třísloviny a vitaminy A, B, C, k udržení normální funkce imunitního systému 3g. Na lipový sirup budeme potřebovat: cca hrstí lipových květů (čerstvých nebo sušených), litr vody, kg cukru, šťávu ze citronů nebo sáček . Najlepší lipový sirup , osvedčený recept.


Výrobky z lipy treba konzumovať pri zápaloch dýchacích ciest, . Každoročně v době odkvětu černého bezu sbírám tradičně lipový květ. Ten pak suším a používám v zimě většinou právě společně s květy . Při chřipce a nachlazení. Bez konzervačních látek. Lípa srdčitá - Tilia Cordata: je bohatý na silice, flavonoidy, sliz, . Z lipových květů a listů je úžasná domácí medicína nejen ve formě čaje, ale také třeba léčivý sirup , me víno nebo bonbony proti kašli.


Bylinný extrakt tohoto sirupu tvoří minimálně což je opravdu mnoho. Také poměr ředění 1:je velmi potěšující, neboť z toho plyne . Med z lipového květu. Likér z lipových květů. LÍPA přidávám několik receptíků z .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky