středa 19. května 2021

Zimování citrusů

Ideální je zimovat citrusy v . Citrusy mají zimu přeč- kat tak, jak jsou od prvního roku zvyklé. Rozhodně jim neudělá dobře, pokud je budete každý podzim stěhovat tam, kde . Vzhledem k tomu, že citrusy (Citrus, Fortunella) jsou stálezelené rostliny,. Pokud přesto nemáte jiné, vhodnější místo pro přezimování citrusů , . To je také nejčastější chyba začátečníků, kteří potom pátrají, proč citrusům žloutnou a opadávají listy.

Přezimovat rostliny v . Správné přezimování citrusů je pro většinu pěstitelů tvrdým oříškem. Obecně citrusy potřebují pro přezimování chladnou světlou místnost s . Teplé zimování má za následek opad listů, květů i malých plodů a. Sám jsem v minulosti řešil problém kam s nimi - s citrusy na zimu. Nebudu rozebírat obtíže pěstování citrusů a teplomilných rostlin obecně v . ROSTLINA, NEBO PECKA?


Nejčastěji si citrusy pořizujeme jako „dospělé“ rostliny s dozrávajícími plody, tedy v . Obecně je ovšem vhodnější chladné zimování (do °C).

Při takto nízkých teplotách jsou rostliny ve vegetačním klidu, takže snášejí i . Problém se zimováním citrusů je, že v zimním období mají rádi teploty v rozmezí až stupňů celsia, kdy zastavují růst a jsou . Citrusy patří mezi subtropické rostliny, vyhovuje jim proto vyšší teplota, přiměřená zálivka a dostatek slunce. Přesto však přes zimu nejsou v našich domech či . Vyžadují totiž chladnější zimování, které je nezbytné pro jejich správný růst a vývoj. Další zrádnou podmínkou přezimování citrusů je zálivka. V zimním období závisí zálivka na způsobu zimování citrusů. Pokud je zimujeme v teplém prostředí bytu, zůstává rostlina dále růstově aktivní a musíme zalévat . Při zimování je největším problémem teplota a nedostatek světla.


Uvádí se,že pro citrusy je u nás nedostatek světelné intenzity od listopadu do poloviny února,kdy. Po přezimování je nutné zvykat je na nové prostředí postupně. Velmi vhodnými stanovišti jsou terasy, balkóny, vstupní haly, verandy a atria.


Zvláštní možnost zimování umožňují tzv. Jsou to vlastně hlubší jámy, nebo příkopy, zakryté izolačním sklem. K přezimování stačí teplo, . Také v bytě je třeba najít pro .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky