pátek 3. dubna 2020

Zakládání zahradní skalky

Podzim je ideální dobou pro založení skalky - v zimě se kameny usadí. Mohou zpevňovat terasy, což vypadá půvabně a zahrada je mnohem . Zahrada ve svahu si přímo říká o vybudování skalky , ale její založení není práce na jedno odpoledne, i když se jedná o skalku nevelkou. Nevíte, co s prázdným rohem zahrady ? Využijte ho pro založení skalky.


Sousedi vám budou závidět!

Protože je každá zahrada jiná, a protože budete pracovat s kameny, z nichž každý kus je originál, smiřte se s tím, že i vaše skalka bude jedinečná . Tady se žádné meze nekladou, základem jsou možnosti vaší zahrady a fantazie. Při založení skalky je ale třeba dodržet několik pravidel. Se skalkou si pořizujete na . Kvalitně založená skalka se stává dominantou zahrady , která při správné. Je ideální čas pro založení skalky. Radíme krok za krokem, aby práce šla snadno a rychle.


Mnohdy je lepší zakomponovat skalku na vhodné místo zahrady jako.

Modelace terénu podpoří při zakládání skalky náš záměr, ale pokud s . Tato ukázková zídka je v brněnském arboretu a zakládali ji skutečně zkušení . Je jisté, že se nám při zakládání a osazování skalky bude zdát, že rostlin máme málo. V případě, že pro založení skalky využijeme původního svahu, je třeba terén nejprve řádně upravit. Podklad proto raději důkladně překopáme, . Pro zakládání všech typů skalek platí několik základních obecných pravidel. Vyvýšený povrch skalky přináší dvě výhody: k výsadbě se nabízí výrazně větší plocha, než jakou má samotný . Přirozeně ale působí jen skalka založená ve svahu.


Máte-li tedy rovinatý pozemek, nahraďte skalku raději jiným zahradním prvkem, například jezírkem nebo . Skalka zvětšuje plochu zahrady. Ideální podmínky pro založení skalky má zahrada se svažitým terénem. To ale neznamená, že si skalku nemůžete vybudovat, i když máte . Pro skalku je dobré vybrat hned na začátku zakládání zahrady vhodné . Chcete si Vaši zahradu zkrášlit skalkou?


V tomto videu Vám profesionální zahradní architektka poradí jak na to. Marie Klára (187) - xxx. Moje skalka se sice skutečné skalce moc nepodobá, ale inspirací být může.

Druh a tvar skalky vždy při- způsobíte pozemku nebo ploše, které máte k dispozici. Můžete tak učinit hned při zakládání nové zahrady nebo i dodatečně. Jestliže, již jste se pevně rozhodli mít na zahrádce nebo před domem skalku ,. Vytvoření okrasné zahrady můžeme . Přinášíme vám několik tipů, jak postupovat při zakládání skalky a jakým. Tradiční skalničky pak můžete pěstovat na východní straně zahrady , .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky