čtvrtek 9. dubna 2020

Vistárie na pergole

Opět je před vámi otázka , co vysadit k pergole , plotu, altánu, čím ozelenit . Potřebuje chráněné místo na slunci s výživnou , vápenitou a stále mírně vlhkou půdou . Není snad žádná jiná popínavá rostlina vhodná k pergole , která by nabízela. Kdy a kam liánu vysadit. Pokud chceme mít jistotu, že se vistárie ujmou, vysadíme nejlépe na jaře bezlisté sazenice zapěstované v květináčích .

Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Výsledek obrázku pro vistárie na pergole. Teoreticky může růst vistárie i jako solitérní keř, ale protože se jedná o popínavou liánu, určitě se jí bude lépe dařit na oporách, třeba na pergole , . Na brněnské zahradě rodiny Jurůjových se vistárie zabydlela na pergole , která částečně zakrývá a zároveň lemuje rozlehlou terasu dlážděnou . Igno- rovat budeme rostliny s příčepivými kořínky, zaměříme se na úponkaté. Henryův, břečťan, vistárie , aktimidie.


Na pergole mám vistárie a křivouše.

Zahradním pracem vůbec nerozumím a vzhledem k svému věku jsem požádala syna, laika, aby mi na jaře tyto keře nějak. Jedna z nejatraktivnějších popínavých dřevin, vistárie , krášlí pergoly,. Vistarie nám zničila pergolu. Z květináče jsem si ji přesadila do volné půdy k pergole.


Z toho plyne, že ji použijeme jako opadavou popínavou dřevinu u zdi, na pergole. Pergola přímo navazuje na fasádu domu. Stávající studna umístěná poblíž dlažby . Silná rostlina, které se bude dařit u slunné zdi nebo na pergole ! Zasaďte ji na významné místo, určitě si tuto rostlinu zamilujete! Vistárii ´Rosea´ budete muset . Pokud jste snili o pergole porostlé romantickými růžemi, ale pichlavým kráskám se na Vaší zahradě příliš nedaří, nahraďte je vistárií. Například břečťan ladí s klasicistním stylem, vistárie vyniká na pergole umístěné u vodní plochy.


Zimolezy s hrachory vytvoří milý venkovský dojem. Naše vistárie se pne po pergole a poskytuje skvělé podmínky pro zastíněné letnění. Také je nutno myslet na okolnost, že ovíjivé výhony fungují jako škrtiči. Dokáží uškrtit okapové roury, případně rozlámat dřevěné .

Obraz je namalovaný akrylovými barvami na plátně. Když ji pustíte lézt po altánku nebo pergole , tak určitě nebudete litovat, jen pozor, roste vážně rychle a bujně, údržba a střih je . Je to na vistárii rarita. Tuto vistárii nemusíte nechat pnout po pergole nebo plotě, stačí ji vysadit u většího . Wisteria floribunda Multijuga je fialovo-bílá vistárie.


Rozdíl je především v. Jako japonská vistárie je označovaný druh w. Visterii na pergole mám a jak jsem napsal zde dříve. Nádherně se bude na pergole vyjímat také elegantní vistárie , která vás za nikterak náročnou péči odmění bohatými hrozny květů. Původní verze byla vistarie , nicméně nepřipadá v úvahu, je to příliš blízko domu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky