úterý 11. srpna 2020

Výsadba jiřin

Vhodné stanovište - Určite slnečné a málo veterné, lebo vietor mečíky naozaj nemajú. Potom ich môžete moriť prípravkami ktoré ste použili proti hubám a strapke v . Pěstujeme lilie: kam, do čeho a kdy je vysadit, před čím chránit. I vůči ní jsou lilie dost odolné, jejímu vzniku předcházíme mořením cibulí.


Jak pěstovat gladioly neboli mečíky. Vždycky se snažím, abych poškodila co nejméně listů. Květy, které postupně odkvétají, odstraňuji prostým odlomením, jak ve váze, tak i na záhonu. Jak tedy vsazování gladiol řešit? Na jaké místo gladioly vysadit?


I proto se vyplatí zasadit je na značně prosluněném . Gladioly milují sluníčko. Kupované hlízy jsou často již ošetřeny, ale nezaškodí, pokud moření zopakujeme. Proti všem škůdcům se stále nejvíce užívá teplovodní moření , t. Proto nikdy nesmíme mečíky sušit při teplotě –stupňů, jak běžně naše.


Výsadba jiřin

Očištěné hlízy mečíků připravené k moření nebo sázení. Mečíky potřebují to nejlepší místo v zahradě – hlubokou středně hlinitou půdu s dobrým odvodněním a . Mečíky jsou z rodu jednoděložných, vytrvalých cibulovin. Pochází původem z Afriky a. Moření provádějte doporučeným přípravkem. Hlízy namáčejte do roztoku . Protože jde o vysoké rostliny, nesmíme je zasadit . Sadbový materiál je nutné mořit rtuťnatými mořidly. Je vaší zálibou zahrádka a pěstování plodin?


Mečík (gladiola) je rostlinka, která dorůstá do závratných výšek, díky čemuž působí velmi majestátně. Môžu sa gladioly moriť pred sadením? Skúšal to niekto z vás a ak áno, aký prípravok použiť? FóruCibuľoviny a hľuzoviny . Nejdříve moříme Sulkou a až následně Rovralem. Môžeme moriť aj Sulkou (až ) asi hodinu.


Dôležité je hlavne ranné a . Mečiky v listině povolených odrůd. Jak mořit hlízy mečíku při sázení a sklizni? Chystáte sa na nákup hľúz gladiol, teda správne mečíkov?


Poradí vám šľachtiteľ, Peter Lelek. Nejčastěji se používá moření přípravkem Sulka proti háďátku zhoubnému. Houbové choroby cibule mečíku. Proti houbovým chorobám je dobré stroužky česneku před výsadbou mořit (nejčastěji se používá přípravek Sulka).


U pokojových rostlin se nejčastěji vyskytují teplomilné druhy . To znamená je ponořit je na určitý počet minut do přípravku na moření , aby netrpěly houbovou chorobou. Vytvorte si bohato kvitnúci .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky